Моделиране на тялото
Антицелулитни процедури
Попълване на бръчки
всичкиЕстетични процедури
всичкиКозметични процедури
всичкиМедико-естетични процедури
Начало
Екип
Естетична хирургия
Медико-естетични процедури
Промоции и отстъпки
Контакти
За нас
Статии
Цени
Новини
Галерия
Партньори
Кариери
Продукти


Попълване на бръчки

 

 

Филъри за увеличаване на устни и борба с бръчките

 

 

*Виж видео - Различни видове хиалуронова киселина за: устни, бръчки, обем и скули

*Виж видео - филър назолабиални бръчки

 

Стареенето на лицето и появата на бръчки са резултат от различни фактори и причини, които понякога са свързани и следват една от друга. Различните причини водят до различни резултати и обуславят избора на техника за премахването на бръчките. Различаваме видовете бръчки спрямо тяхната дълбочина - повърхностни и дълбоки; спрямо вида на ръбовете; спрямо начина на формиране и спрямо мястото по лицето. Борбата с тях започва още с профилактиката: използване на различни (спрямо типа кожа) хидратиращи кремове, предпазване от слънчевите лъчи, редовно почистване и т. н. Веднъж формирани, те могат да бъдат премахнати чрез различни методи: хирургически интервенции, лазерни методи или чрез попълването им. Правилният избор за премахването на бръчките трябва да бъде определен от специалист, който владее всички тези методи, защото те не са взаимозаменяеми и за различните видове бръчки са различни. Тук ще се спрем на премахването на бръчки чрез попълването им с различни продукти - филъри (от англ. Fill – пълня). За пръв път борбата с бръчките започват американските естетични хирурзи. Началото се слага от колагена, който е една от основните съставки на кожата. За целта се използва животински колаген (основно телешки). През 1987 година тези продукти идват в Европа, като първо са регистрирани във Франция, за да бъдат окончателно забранени (както и всички видове продукти на базата на колаген) през 1998 година. Междувременно започва широка употреба на какви ли не продукти с крайна цел изтриване и изглаждане на бръчките и връщане времето назад. Като се започне от конци, направени от котешки черва, мине се през различни видове пластмасови микросфери, разтворени в гел, и се стигне до златни нишки.

 

Основнo погледнато препаратите за попълване на бръчки се делят на 2 вида:

Постоянни (нерезорбируеми)

Временни (резорбируеми)

 

 През последните 4-5 години наблюдаваме голяма еволюция на продуктите за инжектиране – те са резорбируеми, неалергизиращи и по-толерантни към кожата. Най-голям дял в това отношение имат продуктите на базата на Хиалуроновата киселина (Esthelis, Fortelis Extra, Restylane, Juviderm и др.), които стават все по-многобройни. Те са с продължителност на действие от около 1 година. Много бърза и по-малко болезнена е манипулацията по поставянето им. Резултатите, постигнати с продуктите на базата на Хиалуроновата киселина, придават естествен ненатрапчив ефект върху лицето на пациента - независимо дали става дума за изглаждане на бръчки, увеличаване на устни или попълване на неравности и хлътнатини. Филърите могат да се съчетаят с лазерни процедури, мезотерапия или лифтинг, според нуждите и желания краен резултат.

 

 

 

Ботулинов токсин (Vistabel) - въпроси и oтговори

 

Що е то ботулинов токсин?

Ботулиновият токсин се синтезира и отделя от специфичен вид бактерии, наречени Clostridium Botulinum. В природата те съществуват единствено в безкислородна среда. Познати са няколко типа ботулинов токсин – A, B, C, D, E, F и G - като за медицински цели се използва основно тип А и много рядко тип В. Ако попадне в храносмилателната система и то в особено големи количества, ботулиновият токсин (БТ) може да предизвика заболяването ботулизъм. Инжектирането му в нищожни количества директно в мускулатурата предизвиква нейната релаксация и изглаждане на надлежащата кожа. Инжектирането в мускулите не може да предизвика заболяването ботулизъм.

 

От кога и в какви случаи се използва БТ?

БТ е открит през 1822 г. Едва от 1968 г. започва употребата му за медицински цели върху човека. От 1978 г. се прилага в офталмологията (очни болести) за лечение на кривогледство при деца, при блефароспазъм, в неврологията при лицев хемиспазъм, тортиколис и т.н. От 1992 г. ефикасно се използва за третиране на мимическите бръчки на лицето, както и при едно рядко, но неприятно състояние на обилно изпотяване, което се нарича хиперхидроза.

 

Какъв е механизмът на действие на ботулиновия токсин?

Ботулиновият токсин е невротоксин. Той блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т.е. не се съкращава и не може да набръчква кожата, която се намира отгоре. Много интересни, но все още не достатъчно изяснени са и данните за обезболяващата способност на БТ. При пациенти с мигрена много често прилагането на БТ води до изчезване на мигренозните пристъпи по време на действието му.

 

Колко време трае ефектът?

Първите промени се отчитат на 72-ия час. Максималният ефект е след 14 дни, а продължителността на ефекта е 4-6 месеца. Повторно инжектиране може да се направи в рамките на първите 14 дни при необходимост от корекция, а след това най-рано след 2 месеца. Следваща апликация на БТ се прави след 6 месеца и трайността на ефекта се удължава на 8-12 месеца.

 

Могат ли да възникнат нежелани странични явления?

Непосредствено след апликацията може да имате усещане за тежест, разпъване или главоболие. Това е нормално и отминава бързо с резорбирането на разтвора. Най-сериозното нежелано явление при прилагането на БТ е спадане на клепача и невъзможност окото да се отваря напълно. Това състояние е много рядко и напълно се възстановява за няколко седмици. За да не се случва това, БТ се използва само от специалисти в специализирани кабинети.

 

Как да преценя кога да дойда за следваща процедура?

С течение на времето активността на токсина се изчерпва и видът на бръчките се възстановява до степен, близка на първоначалния вид. Предимството на БТ е, че осигурява покой на мимическите мускули, поради което съществуващите линии и бразди не се задълбочават, а формирането на нови се предотвратява. Повторно и поредно инжектиране на БТ може да се направи винаги, когато прецените, че състоянието на бръчките не е задоволително, т.е. 1-2 или 3 пъти в годината, както и просто преди специален за Вас повод.

 

Колко дълго (години) мога да си слагам БТ?

Няма ограничение в броя на терапевтичните процедури с БТ. Обикновено след 6-8 апликации вече имате добре съхранен вид на мимическите бръчки и могат да минат години преди да предприемете следващи стъпки в грижата за красотата и здравия вид на лицето.

 

Подходяща ли е за мен терапията с БТ?

БТ се прилага изключително успешно при третирането на мимическите бръчки на лицето. Това са бръчките, които възникват в резултат на непрекъснатата дейност на мускулите на лицето, когато изразяваме някакви емоции – радост, гняв, тъга, учудване и т.н. В млада възраст кожата е еластична и гъвкава и бързо възстановява гладкия си вид. Към 25 години се забелязват първите линии и бразди, а след 30 и първите мимически бръчки. Най-подходящи за терапия с БТ са пациентите на възраст 30+ години (30 – 55 г.). При тях кожата е със запазена еластичност и не „увисва” след релаксацията на мускула. Създава се възможност за „консервиране” на красотата на лицето. При преценка от страна на специалист БТ може да се приложи и при по-млади пациенти или при по-напреднала възраст, в зависимост от индивидуалните особености, както и да бъде комбиниран с други техники – пилинг, лазер, лифтинг.

 

Защо да предпочета терапията с ботулинов токсин?

БТ е най-добрият нехирургичен метод за третиране на мимическите бръчки в областта на челото, около очите и между веждите. Не изисква специална подготовка преди или след манипулацията, адаптира се за всеки пациент индивидуално и има обратим ефект. Процедурата на прилагане на БТ трае около 15 минути. Не е необходим и възстановителен период, през който да разберете, че с Вас „се случва нещо”. Инжектира се със свръх тънка игла, поради което не е необходима локална анестезия. Всички забелязват промените във външния вид, без да предполагат на какво се дължат. С помощта на БТ веждите се повдигат, очите се разкриват, лицето придобива ведро, свежо излъчване. Погледът е открит и спокоен. Изражението става женствено, без белезите на напрежение. След прилагането на БТ в областта около очите, можете открито да се радвате на щастливите си мигове, без бръчките да издават възрастта Ви на всички наоколо.

 

За коя част на лицето се препоръчва БТ?

БТ е първият избор при третиране на мимическите бръчки в областта на горната половина на лицето: челото (при учудване), между веждите, т.нар. „лъвска бръчка” (при сърдене) и около очите – бръчки тип „пачи крак” (при широка усмивка). Те се формират от действието на мускули, които точно и сигурно могат да бъдат определени и третирани.

 

Защо не се препоръчва за другите части на лицето?

В долната половина на лицето мускулите образуват сложна плетеница. Възможностите за чисто анатомични индивидуални особености тук са по-големи. Това може да създаде известни затруднения или неточности при определяне на местата за апликация. Затова в тази област успешно се прилагат други методи на терапия, например с филъри.

 

Реших да проведа терапия с БТ - как протича процедурата?

Процедурата се извършва в предварително уговорен ден и час при специалистите от "Вита Естетик Център". Лицето се почиства от грима, кожата се почиства в местата, където ще се прилага БТ. Определят се и се отбелязват точките, в които ще се аплицира БТ. Лекарят определя количеството, което ще се инжектира. Пациентът е в седнало или полулегнало положение. Преди инжектирането се прави снимка, която после служи за преценяване на резултата. По време на инжектирането може да има усещане за убождане, парене или разпъване, което отминава веднага след това. В края на процедурата може да поставите охладена маска върху лицето за 10 мин.

 

Какво трябва да правя след това?

Препоръчва се да свивате и разпускате мимическите мускули, като правите съответната гримаса в рамките на 2-3 часа след процедурата. Това спомага за по-равномерното и цялостно разпределение на активното вещество в инжектирания мускул.

 

Какво НЕ трябва да правя след процедурата?

Не трябва да масажирате и натискате инжектираните места.

Да не се ляга следващите 4 часа след инжектиране.

Да не се поставят активни козметични продукти – кремове, гелове, маски.

Да не се предприемат козметични процедури - пилинг, масаж на лице /поне за 72 часа/.

 

 

 

            Третиране на бръчки и отпусната кожа при клепачите – неоперативни методи

 

1. Третиране чрез фракциониращ лазерен ресърфейсинг (лазер Smart Xide)  

Toва е най-агресивното лазерно изглаждане на бръчките и стягане на кожата, но същевременно е и най-ефективното. Принципът на действие е отнемане на горния слой на кожата чрез лазерен пилинг и същевременно мощно стимулиране на колагеновите влакна. Фракциониращият ефект идва от лазерния скенер, който разбива лъча на малко точки, което силно намалява страничните ефекти и посттерапевтичният период се свежда само до двудневно зачервяване и оток. Необходими са средно три процедури, като времето между процедурите е един месец. Ефектът е сигурен и впечатляващ! Продължителността на ефекта e няколко години.

 *Виж Видео

 

2. Третиране на бръчките чрез инжектиране на ботокс

Бръчките встрани и под клепачите (така наречения пачи крак) могат да бъдат третирани успешно с инжектиране на ботокс, който блокира мускулчетата, отговорни за формиране на мимическите бръчки около очите. Процедурата е бърза и почти безболезнена. Ефектът е сигурен. Продължителност на ефекта – около 6 месеца.

 

3.  Инжектиране на хиалуронова киселина

Третирането на бръчките и сенките под очите чрез инжектиране на хиалуронова киселина е по-болезнена от инжектирането с ботокс и освен това е съпроводена със синини и отоци, които отшумяват за 2-3 дни. Препоръчително е да се направят 2 или 3 процедури (с разстояние между процедурите 1 месец). Тогава ефектът е по-добър и стои по-дълго време. Продължителност на ефекта - от 4 до 10 месеца.
 

4.  Третиране на бръчки чрез мезотерапия с хиалуронова киселина

Тя е част от мезотерапията на лицето, която е комплексна. Състои се от десетки убождания и инжектиране (с mesogun) или на ръка на коктейл от стимулиращи медикаменти и хиалуронова киселина. Процедурата е болезнена и придружена от синини и отоци, които отшумяват за 2-3 дни. Необходими са поне 4 процедури с разстояние между тях от 1 месец.

 

5. Третиране на бръчки чрез професионална козметика.

 

 

 


   www.vitaestetic.bg © 2017 VITA - Aesthetic Center . All rights reserved.Web design and programming: WebDesign Ltd. Професионалистите се отличават